Ψηλορείτης – Psiloritis

arrowEnglish version further below

psiloritis

«Ο μύθος της Γης μέσα από τα χέρια του ανθρώπου» είναι η έκθεση που αποκαλύπτει την πραγματική όψη του Ψηλορείτη, εκείνη του άλλοτε άγριου και άλλοτε ευαίσθητου και ποιητικού τοπίου, εκείνη του περιβαλλοντικού πλούτου που, περνώντας μέσα στην παράδοση, εμπνέει για γόνιμη και δημιουργική καλλιτεχνική έκφραση. Υλικά της Γης, όπως η πέτρα, το ξύλο και το χώμα, αποκτούν σχήμα και πνοή φέρνοντας το μυστήριο της φύσης, τη λαϊκή τέχνη και την εικαστική δημιουργία σε συμφωνική αρμονία.
Γλυπτική σε ξύλο και πέτρα, κεραμική, υαλοτεχνική και ζωγραφική είναι μερικές μόνο από τις ξεχασμένες πτυχές της λαϊκής τέχνης που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους να αποκαλυφθούν και να μας μαγέψουν. Διδάσκαλός τoυς ο πανέμορφος τόπος του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη και μαθητές οι κάτοικοί του.

Πρωτοβουλία και οργάνωση ανήκουν στο Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – Ψηλορείτης Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, το οποίο, μέσω της έκθεσης, εισάγει μία νέα προσέγγιση σε θέματα περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποίησης. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και συμβάλλει ενεργά στον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη 2008, παίρνοντας έτσι παγκόσμια διάσταση.

Φιλοξενούμενη, από δύο έως δέκα Ιουνίου 2008, στην επιβλητική Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, προσκαλεί όλους μας να μαγευτούμε από το φυσικό κάλλος του τόπου και να ταξιδέψουμε στις πτυχές της τέχνης του.

Tέλος υπάρχει και portal για το Φυσικό Πάρκο του Ψηλορείτη www.psiloritis.eu όπου μπορείτε να διαβάσετε πάρα πολλά για τη ζωή στο ψηλότερο βουνό της Κρήτης.

…….. English version ……..

Psiloritis is the highest mountain in Crete and is located at the center of the island, in the middle of the Prefectures of Heraklion and Rethymnon. It is a protected area and a Natural Park. Read more about it at www.psiloritis.eu.
Sant Marco Vasilica In Heraklion, June 2-9, there is an exhibition about the Natural Park of Psiloritis which is done by the Hellenic National Commission for UNESCO, at Lontaria Square, in the San Marco Basilica.

Visiting Hours Daily 09:00-13:30 & 18:00-21:00. Saturaday 09:00-13:30. Sunday closed. Admition FREE.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s