Σαρικόπιτες – Sarikopites

(Για να μπορέσετε να δείτε τα video σταματήστε τη μουσική).
(Stop the music so as to be able to follow the videos).

(English version further below)

Υλικά

½ κιλό αλεύρι σκληρό
1 ποτήρι. νερό
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
3 κουτ. σουπ. Ρακί
½ κιλό ξινή μυζήθρα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
μέλι (για το σερβίρισμα)

Η εκτέλεση στο video

.

…….. English version ……..

Ingredients

We prepare the dough with:
1/2 kilo (or 1.102 pounds) of flour
1 glass of water, and a litle salt
3 tablespoons of oil
3 tablespoons of raki, or vinegar

1/2 kilo (or 1.102 pd) goat cheese called mezithra

Olive oil to fry

Honey or sugar to add on top when served.

Preparation

Open a very thin line of the dough.

sarikopites-make the dough
Using a wooden round stick
Spray floor on top of the dough
sarikopites-make the dough
Roll the stick
sarikopites-make the dough
and press it on the table to make it thin.
This is done several times to make the dough thin and big.
sarikopites-make the dough
put the goat cheese
sarikopites-make the dough
this is the max quantity of goat cheese
sarikopites-make the dough
cut the dough and whirl the cordon of the dough with the goat cheese in it. The hole thing reminds of a sariki, which is an old head kerchief, and that is how they got their name (sarikopites).
sarikopites-make the dough
Fry sarikopites in lots of oil, put them in the oil when it is very hot to become crispy
sarikopites-make the dough
When you put them on the plate have thick paper to absord the oil.

Serve it with honey or sugar at preference. In Crete we offer raki together with sarikopites.

Now watch the video to see how the old lady makes them.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s